пътуване       http://tour.kllvx.com/bg

Мексико Имиграционните Изисквания

- " . Forma migratoria "

Мексиканското правителство , чрез своята Instituto Nacional де Migracion ( INM ) , предоставя девет различни видове имиграционни документи на чужди граждани, като всички те започват с инициали FM , за Докато някои от тези документи се прилага за специални програми или групи, като селскостопански работници , които влизат през щата Чиапас , други са на разположение за по- широко определени групи, като туристи, чужденци , които работят в Мексико или постоянно пребиваващи .
Туристите < Бразилски> < P> FMT е документът за имиграцията , предоставена на туристите в пунктовете на влизане им позволява до 180 дни в страната . Има една малка такса за FMT приблизително US $ 25 , но таксата е включена в самолетния билет , ако пристигате със самолет . Туристите , които влизат при пресичане на земя трябва да отидат до банка в един момент по време на престоя си , за да плати таксата .

Мексиканското правителство изисква 135 националности да получат входна виза в мексикански консулство преди получаване на FMT ( A списък на тези страни, е на разположение на inm.gob.mx/index.php?page/Paises_visa . гражданите на Съединените щати, Канада , Испания, Обединеното кралство и Австралия , между другото , не се нуждаят от входна виза .


непостоянни Residence
< P> FM3 е документът имиграцията за хората, които работят или живеят в Мексико , но не постоянно Това включва чужденци, които са : .

живот в Мексико разстояние доходи /спестявания от друга страна (например пенсионери ) .
Работа в Мексико като професионален експерт .
Живот в Мексико като инвеститор в мексиканската икономика .
Живот в Мексико с мексикански член от семейството .
Работа в Мексико като спортист или артист .

Защото носителят на FM3 не се счита за постоянен жител на Мексико , визата се класифицира като " Documento migratorio дел не inmigrante , " или неимигрантски имиграцията документ . Тя трябва да се подновява всяка година Световния съюз сайта Кандидатстване

За да кандидатства за FM3 , кандидатите трябва да представят следните документи на INM : .

Завършен форма , известна като Solicitud де Tr & # xE1 ; кърлеж Migratorio , или заявление за имиграцията Процедура
Копия от всяка страница ( дори празни такива ) на паспорт на жалбоподателя
Документ за платена такса за кандидатстване ( приблизително . . US $ 150 за един прилагането за първи път , на около US $ 40 за подновяване ) .
Копие от FMT туристическа карта , ако кандидатът вече е в Мексико .
доказателството за пребиваване , известен като " comprobante де Domicilio , " ако кандидатът вече е в Мексико . Това изискване е обикновено доволни сметка за комунални услуги с адрес на заявителя в Мексико , дори ако името на жалбоподателя не е по законопроекта .
Пет 4х4 см фотографии на лицето на заявителя , три взети от права върху и двама от правото профил .

Кандидатите ще бъдат поканени да представят допълнителни документи в зависимост от мотивите за тяхното прилагане . Например , някой кандидатства за FM3 да работи като професионалист в Мексико ще трябва писмо от бъдещия им работодател , потвърждаващ, че те имат предложение за работа . В допълнение , кандидатът ще трябва да представят копие от тяхната научна степен заедно с превод и апостил ( международно призната нотариална заверка направено в родната му страна ) на степен . Пенсионерите ще трябва да произвеждат финансови документи, доказващи, с месечен доход на US $ 1,500 , плюс допълнително US $ 750 за всяко лице, което ги придружава .

За да научите какви допълнителни документи са необходими за всеки конкретен FM3 заявление , заинтересованите страни трябва да се консултирате с най-близкия мексикански консулството . Световния съюз за постоянно пребиваване

След пет години на провеждане на FM3 виза , чужденец в Мексико може да се счита за пълноправен имигрант от подаване на заявление и получаване на FM2 виза . Процесът на кандидатстване FM2 е по същество същата като тази на FM3 , и като FM2 , FM3 на трябва да бъде подновена . Предимството на FM2 е , че то не обвързва притежателят на специфичен работодател или професия , и след пет години , притежателят може да кандидатстват за гражданство . По същество, FM2 е мексиканския еквивалент на американската " зелена карта " и дава на притежателя повечето от същите граждански и трудови права като мексикански гражданин ( изключения са такива права като право на глас и заемащо публична длъжност ) .


чужденци с мексиканските Родителите

The Mexican Конституцията предоставя мексикански гражданство на хората, родени в чужбина , за да най-малко един мексикански майка , и така тези хора не се нуждаят от имиграцията бумащина . За да работят, учат или живеят постоянно в Мексико , те само трябва да се получи един мексикански удостоверение за раждане от Registro гражданска , или гражданския регистър . Това изисква копие от удостоверението си за чуждестранни раждане преведен на испански от официално заклет преводач , заедно с апостил на този документ , както и доказателство за мексикански гражданство на родителя . Световния съюз Съображенията
< P> за испански говорещите , процеса на кандидатстване за виза FM3 или FM2 в Мексико може да бъде малко по- тромава , но не прекомерно така . Ето защо, кандидатите могат да спестят на адвокатското възнаграждение , като я прави себе си . Процесът от началото до края отнема около месец , като изключим някои основни snafus . Един добър имиграцията адвокат често може да го направи още по-бързо и ще спести на жалбоподателя се налага да попълвате документи и вземане на многократни пътувания до местния офис INM . Кандидатите, които могат да получат цялата необходима документация , докато все още в родината си , се препоръчва да се прилага за визата в тяхната местна мексикански консулство , тъй като консулствата имат репутация на по-лесно да се справят с от INM .

< Бразилски>